Blog

We worden er hor en dol van inmiddels. De participatiemaatschappij. Iedereen moet meer voor zichzelf zorgen, want vadertje Staat heeft niet meer de mogelijkheden die hij vroeger had. Dus, wordt nu van u verwacht uw zaken zelf te regelen. Bijvoorbeeld de studieschuld, eerste woning van de kinderen én uw eigen pensioen. Bij dat laatste helpt de...

De spaarrentes staan historisch laag en tóch sparen we in Nederland massaal. Tijdens de coronacrisis heeft Nederland zelfs een recordbedrag gespaard. De Nederlandse Bank liet weten dat dit spaarbedrag nog nooit zo hoog is geweest. In ieder geval niet sinds hun metingen vanaf 1998. Waarom is dit slim? En waarom soms onhandig?

Uw kind gaat studeren. Voor sommigen ligt de studie te ver om elke dag heen en weer te reizen, dus moet een kamer worden gezocht. Gek.. ineens is het minder druk in huis. Of... toch niet?
Want kan uw kind het eigenlijk wel veroorloven om 'op kamers' te gaan? Wat kost een studie überhaupt? En hoe zorgt...

Waarom schrijf ik deze blog? Ik zou willen geloven dat ik een hoop entertainment en ontroering in uw leven breng met deze verhalen. Maar, ik ben een realist, dus dat zal het waarschijnlijk niet helemaal teweeg brengen.